Ik ben Marieke Sluijs, GZ-psycholoog, mindfulness trainer en moeder van twee kleine kinderen.

Zowel in mijn persoonlijke leven als in mijn werk is integriteit een belangrijk thema. Ik ben op zoek naar methoden die kloppen en effectief zijn.

Toen ik moeder werd, kwam ik voor een nieuwe uitdaging te staan. Ik wilde er zijn voor mijn kinderen en hen op een bewuste liefdevolle manier begeleiden. Ik kwam er achter dat ik geen idee had hoe ik dit moest doen. De adviezen die ik kreeg, voelden vaak niet (helemaal) goed. Bovendien kwam ik er steeds meer achter hoe groot de invloed was van mijn eigen patronen en achtergrond op mijn bewuste en onbewuste houding naar de kinderen.

Ik kwam in aanraking met het werk van Aletha Solther (aware parenting) en met het werk van Patty Wipfler (parenting by connection). Deze ouderschapsfilosofie raakte mij midden in het hart.

Heel graag wil ik anderen laten kennis maken met deze methode en begeleiden naar een manier van ouderschap die werkt en leuk is.

Als je benieuwd bent naar mijn persoonlijke ervaringen, lees dan verder op mijn blog.

Sinds 2008 werk ik als vrijgevestigd therapeut. Ik geef mindfulness trainingen en individuele therapie (zie www.mariekesluijs.nl en www.atb-therapie.nl). Sinds september 2014 ben ik professioneel aan het bijscholen in ouderschapsbegeleiding volgens de ‘parenting by connection’ methode.