Hieronder 5 ideeën van Hand in Hand parenting. Ik hoop dat je hiermee een idee krijgt van de filosofie.

#1 Je kind functioneert het beste als het zich verbonden voelt met jou. Wanneer kinderen zich verbonden voelen, is het makkelijker voor hen om te leren, om liefde te ervaren. Het draagt bij aan hun gezondheid en ze kunnen zich ontplooien tot een voorbeeld voor leeftijdgenoten.

#2 Of je nu een ouder bent,  stiefouder, grootouder of verzorger, jij wilt je verbonden voelen met je kind.  Je wilt een warme en zorgzame relatie. Je hoopt op een goed leven voor jouw kind. Je wilt dat jouw kind tot bloei kan komen.  Je wilt je kind graag horen lachen.  En je wilt volledig van je kind kunnen houden.

#3 Ouders komen het best tot hun recht wanneer ze sterke en betekenisvolle relaties hebben met andere volwassenen. Ouderschap is een uitdagend, emotioneel werk. Jouw gevoelens zijn belangrijk en je verdient een veilige plek waar je je gevoelens kunt uiten. Dit kan een enorme verlichting geven voor jou en voor je gezin.

#4 Jouw kind is een goed mens. Wanneer een kind zich niet verbonden voelt of gespannen is, lukt het niet meer om zich goed te gedragen. Op deze momenten smacht je kind naar een warm en ontspannen contact met jou. Het moeilijke gedrag is hun manier om te vragen om verbinding en begrip. Je kind voelt zich zo gespannen dat ze een uitlaatklep zoeken voor opgekropte emoties.  Je kind kan deze emoties  ontladen door  lachen, een driftbui of een huilbui.  Jij kunt je kind hierin ondersteunen. Daarna kan je kind zich weer verbonden voelen en  staat het weer open  om te leren en om goede beslissingen te maken.

#5 Jij bent een goede ouder. We kunnen overspoeld worden door heftige emoties. Ons gedrag wordt negatief beïnvloed door gevoelens van isolement en stress. Je bent een goede ouder, zelfs als je de controle soms kwijt bent, schreeuwt of dingen zegt waar je later spijt van hebt. Op deze momenten heb jij verbinding nodig. Door emotionele stress kun je niet meer goed nadenken en heb je minder controle over je gedrag. Op die momenten heb je iemand nodig die zonder oordeel naar je kan luisteren en die begrijpt hoe zwaar het is en hoe erg je je best doet.

Ouderschap in verbinding wil je helpen een gelukkig gezinsleven te creëren.