Dit is een blog over ouderschap. En een blog over mijn gezin.

Het klopt wat ze zeggen: dat wat je voor je kinderen voelt is nergens mee te vergelijken. Met de geboorte van mijn oudste dochter is mijn hart opengegaan en open gebleven. Ik houd zo ontzettend veel van mijn twee kindjes. Wat niemand me verteld had, was dat ik me als moeder ook zo boos, radeloos en machteloos zou voelen. Dat die schatjes het slechtste in me naar boven zouden halen.

Toen ik 5 jaar geleden moeder werd, wilde ik het heel graag goed doen. Mijn achtergrond als psycholoog en therapeut hielp me in eerste instantie helemaal niet. Ik was me heel bewust (bijna overbewust) van het effect van ouderschap op de psyche van een kind. Dit betekende niet dat ik wist wat ik moest doen als moeder. De adviezen die ik kreeg over opvoeding, de boeken die ik las; ze gaven mij geen bevredigende antwoorden. En mijn moederinstinct liet me ook regelmatig in de steek.

Toen ik in aanraking kwam met aware parenting van Aletha Solter en  Hand in Hand Parenting van Patty Wipfler, ging er een wereld voor me open. Mijn man en ik begonnen de principes toe te passen in ons gezin en we zagen wonderbaarlijke veranderingen. Bij onze kinderen en bij onszelf.

Omdat ik de kennis van ouderschap in verbondenheid graag wil delen, schrijf ik over mijn gezin en hoe wij de principes van ouderschap in verbondenheid toepassen. Ik schrijf over de vreugde en de waanzin van het ouderschap. En ik hoop dat andere ouders zich erin zullen herkennen. Zodat we voelen dat we niet alleen staan in de belangrijke taak van het grootbrengen van onze kinderen. We doen het samen!

 

warme groet

Marieke